Szepezdfürdő a K2-ben (a Kisalföld napilap mellékletében)

„Szepezdfürdő: Szinte semmi nem volt

A város az város, a falu az falu, ez akkor hatványozottan volt igaz.
– Össze sem lehet hasonlítani az akkori Révfülöpöt, Szepezdfürdőt a maival. Negyven éve van meg az üdülőnk, akkor a környéken nem volt rajtunk kívül győri – idézi fel a hetvenes éveket a győri Pintér Imre.
– Augusztus huszadika után hazament a lakosság kilencven százaléka Pestre, mivel tíz százalék lehetett a helybéli. A szezonban csak egy kis pékség működött, s bár nagyon finom volt a kiflije, ötkor nyitott és hétkor már nem volt áru. Az volt az embernél, amit Győrből hozott magával, villanyégőt, horgászcsalit, s szinte mindenért el kellett vonatozni Tapolcára vagy Füredre. A vízért sorban álltunk a közkútnál, mert a vízvezeték olyan szűk volt, hogy délutántól este nyolcig – amikor mindenki folyatni akarta a vizet – nem jutott. Kényelmetlenebb volt, de a fejlődésnek is megvan az ára: elvész a szabadságérzés, a természet közelsége, amit nagyon szerettem. Mindenkit ismertünk, sorban kiabáltak be a kerítésen, hogy hozzanak-e valamit Révfülöpről. Bekopogtunk a falusi termelők kapuján gyümölcsért, néha ecetes halat adtam a dinnye fejében. Csak egy dolog nem változott: autóval ma is két óra az út, és nem a forgalom miatt, hanem mert az utak ugyanolyan rosszak, mint régen – véli Pintér Imre.”

/Laczó Balázs: Rád is emlékszik még a Balaton/

Szerző: Szepezdfürdő

Szepezdfürdő területe külterület, amely része Balatonszepezd község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve üdülőhely, üdülőterület, üdülőként vagy hétvégi pihenésre használt tanya, présház, gazdasági vagy egyéb rendeltetésű épület. Postai irányítószáma 8252 és a vezetékes telefon körzetszáma 87, KSH statisztikai azonosítója pedig 17154.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: