2. adventi gyertyagyújtás

Füst Milán: Advent

(részlet a regényből)

Furulyaszó (videó)

A kis Jézus
Az adventi koszorú második gyertyája is meggyulladt Balatonszepezden
I ❤️ ‘szepezd

„«Jelek lesznek a napban…»Olvasom: hogy el fogsz jönni, Uram, e világra s meg fogod váltani eredendő szenvedéseitől… S hogy Úrjövetkor, a Te Jöveteledkor nagy csend lesz a vizek felett … a szelek majd megállanak …A Te Jöveteledkor, Uram … Uram … … kiáltok Hozzád! …E világ lélegzete pedig majd elakad s a felhők megszakadnak … S hogy jelek lesznek a napban!…Aztán betettem a könyvet … s csendben voltam. Nagy csend és békesség volt bennem e szavaktól s nem könnyeztem e percben a szegények, – szegény nyomorultak sorsa miatt sem s nem szégyenkeztem a magam gyalázatán…Ó, ha tudnák, hogy én is katolikus vagyok!…”

Szerző: Szepezdfürdő

Szepezdfürdő területe külterület, amely része Balatonszepezd község területének, amelynek központjától számítva nagyjából 3 kilométer távolságra található. Jellegét tekintve üdülőhely, üdülőterület, üdülőként vagy hétvégi pihenésre használt tanya, présház, gazdasági vagy egyéb rendeltetésű épület. Postai irányítószáma 8252 és a vezetékes telefon körzetszáma 87, KSH statisztikai azonosítója pedig 17154.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d